Verfrissende Sinaasappelroomrijst

Sinaasappelroomrijst

Verfrissende Sinaasappelroomrijst

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 gram rijst
  • 6 eetlepels sinaasappelsap
  • 250 ml melk
  • 2 eetlepels suiker
  • Merg van een half vanillestokje
  • Snufje zout
  • 4 blaadjes gelatine
  • 1 biologische sinaasappel
  • 200 gram slagroom
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 sinaasappels
  • Verse muntblaadjes ter garnering

Instructies

  • Doe de rijst, sinaasappelsap, melk, 2 eetlepels suiker, vanillemerg en een snufje zout in een dichte stoomovenpan.
  • Plaats de pan in de stoomoven om te garen.
  • Stand: Stomen
  • Temperatuur: 100 °C
  • Duur: 30 minuten
  • Laat de gelatineblaadjes in ruim koud water weken tot ze zacht zijn.
  • Roer vervolgens de uitgeknepen gelatine door de warme, gare rijst.
  • Rasp de schil van de biologische sinaasappel en pers het sap uit.
  • Meng de geraspte schil en het sap door de rijst.
  • Laat de rijst verder afkoelen.
  • Klop de slagroom met 1 eetlepel suiker stijf.
  • Snijd de schil van de 2 sinaasappels dik weg en snijd de partjes tussen de vliezen uit.
  • Spatel de sinaasappelpartjes samen met de slagroom door de rijst.
  • Garneer de sinaasappelroomrijst met blaadjes citroenmelisse of munt voor een frisse finishing touch.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dit gerecht kan ook worden bereid met andere vruchten zoals appels, aardbeien, perziken of pruimen.
Als wijnadvies, probeer een lichte dessertwijn zoals een Riesling Spätlese voor een perfecte harmonie met dit zoete nagerecht.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 5 g | Vet: 15 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 18 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Dessert – Nagerecht / Fruit