Sinaasappeltomatensoep

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg gepelde en ontpitte tomaat stukjes
  • gesnipperd ui en -groen van 1 voorjaarsui met loof
  • 1 eetlepel(s) citroensap
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • ½ theelepel honing
  • ½ theelepel kerrie
  • 1 theelepel versgehakte gember
  • peper
  • zout
  • 3 dl gezeefd sinaasappelsap
  • ½ liter magere yoghurt

Instructies

  • Zet vooraf 4 soepkommen te koelen in de koelkast of diepvriezer.
  • Doe de tomaten en het wit van de voorjaarsui in een keukenmachine, voeg het
  • citroensap, de olijfolie, de honing, de kerrie, de gember en peper en zout toe en mix
  • alles tot een gladde puree.
  • Doe de puree in een kom en roer er het sinaasappelsap en de yoghurt door.
  • Dek alles af en zet het minstens 1 uur in de koelkast.
  • Dien de soep in de gekoelde soepkommen op en bestrooi met het gesnipperde
  • uigroen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Soep