Singapore noedels met pikante saus
Ingrediënten
- 250 gram mie
- 1 eetlepel sesamolie
- 2 eetlepels plantaardige olie
- ½ bos lente-ui in ringetjes
- 2 uitgeperste tenen knoflook
- 400 gram varkenshaas in reepjes
- zout
Voor de saus:
- 6 eetlepels tomatenketchup
- 2 eetlepels of naar smaak chilisaus
- 11/2 dl heet water
Instructies
- Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Giet ze goed af, doe ze in een kom, besprenkel ze met sesamolie en schep ze goed om.
- Doe voor de saus de ketchup in een kom, voeg de chilisaus en het water toe en meng alles goed.
- Houd de saus apart.
- Verhit de wok, voeg de olie toe en laat die op middelhoge vuur heet worden.
- Voeg de lente-ui en de knoflook toe en roerbak 1-2 minuten, of tot ze zacht beginnen te worden; laat ze niet te bruin worden.
- Voeg de reepjes vlees toe, zet het vuur hoog en roerbak 3-4 minuten of tot ze aan alle kanten bruin zijn.
- Voeg de saus toe en meng die goed met het vlees.
- Voeg de mie toe en schep alles om tot de mie gloeiendheet is geworden.
- Proef en voeg zo nodig meer chilisaus en zout toe.
- Dien het gerecht direct op.