Singapore noedels met pikante saus

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram mie
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • ½ bos lente-ui in ringetjes
  • 2 uitgeperste tenen knoflook
  • 400 gram varkenshaas in reepjes
  • zout

Voor de saus:

  • 6 eetlepels tomatenketchup
  • 2 eetlepels of naar smaak chilisaus
  • 11/2 dl heet water

Instructies

  • Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Giet ze goed af, doe ze in een kom, besprenkel ze met sesamolie en schep ze goed om.
  • Doe voor de saus de ketchup in een kom, voeg de chilisaus en het water toe en meng alles goed.
  • Houd de saus apart.
  • Verhit de wok, voeg de olie toe en laat die op middelhoge vuur heet worden.
  • Voeg de lente-ui en de knoflook toe en roerbak 1-2 minuten, of tot ze zacht beginnen te worden; laat ze niet te bruin worden.
  • Voeg de reepjes vlees toe, zet het vuur hoog en roerbak 3-4 minuten of tot ze aan alle kanten bruin zijn.
  • Voeg de saus toe en meng die goed met het vlees.
  • Voeg de mie toe en schep alles om tot de mie gloeiendheet is geworden.
  • Proef en voeg zo nodig meer chilisaus en zout toe.
  • Dien het gerecht direct op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis