Sla wraps gevuld met Aziatisch gehakt

Sla wraps gevuld met Aziatisch gehakt

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 12 grote bladeren bladeren sla
  • 500 gram rundergehakt
  • 50 ml hoisinsaus
  • 1 rode paprika in blokjes gesneden
  • 1 kleine ui in blokjes gesneden
  • 4 stengels lente-ui fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook fijgesneden
  • 1 el plantaardige olie
  • 1-2 el chili saus
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 el rijstwijn azijn
  • 1 el sojasaus
  • ½ el honing
  • ¼ tl peper en zout

optioneel:

  • komkommer en wortel in reepjes gesneden

Instructies

  • Maak de slablaadjes schoon en dep ze droog, doe dit voorzichtig zodat ze niet scheuren.
  • Verwarm in een grote koekenpan de plantaardige olie op een hoog vuur.
  • Voeg de paprika en ui toe en bak dit 3 minuten.
  • Voeg dan ook de gehakt toe en bak nog eens 5 minuten, breek onder het bakken de gehakt in kleine stukjes.
  • Giet na 5 minuten bakken het vet uit de pan en zet de koekenpan weer op een iets lager vuur.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg vervolgens de knoflook, sojasaus, hoisinsaus, chili saus, gember, rijstwijn azijn en honing toe.
  • Kook dit totdat de saus is ingedikt, ongeveer 3-4 minuten.
  • Voeg tenslotte de lente-ui toe.
  • Doe het gebakken vlees vervolgens in een grote kom en zet de sla bladeren klaar.
  • Lepel het vlees in de sla bladeren en serveer.
  • Garneer eventueel met reepjes komkommer en wortel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Vlees / Wraps
Land van herkomst India