Sla wraps gevuld met kalkoenfilet en bacon

Sla wraps gevuld met kalkoenfilet en bacon

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Basilicum mayonaise:

  • 2-3 eetlepel(s) mayonaise
  • 6 blaadjes basilicum
  • optioneel: 1 klein teentje knoflook geperst
  • 1 tl citroensap

Wraps:

  • 1 krop ijsbergsla
  • 6 plakjes kalkoenfilet of kipfilet
  • 4 plakjes uitgebakken ontbijtspek
  • 1 kleine avocado
  • 1 romatomaat
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Om de basilicum mayonaise te maken doe je de mayonaise, basilicum, fijngeperste knoflook en citroensap in een kleine keukenmachine of blender.
  • Zet het apparaat even kort aan om alles goed te mengen.
  • Snijd vervolgens op een grote snijplank de avocado en tomaat in plakjes.
  • Pak de krop ijsbergsla erbij en scheur de twee grootste bladen eraf.
  • Doe op beide twee plakjes kipfilet of kalkoenfilet.
  • Smeer boven op de plakjes filet een beetje basilicum mayonaise.
  • Leg bovenop deze laag nog een plakje kalkoen of kipfilet, bacon, plakjes tomaat en avocado.
  • Kruid licht met zout en peper vouw dan de onderkant van de slawrap naar boven, de zijkanten in en rol het dan dicht als een burrito.
  • Serveer de sla wraps koud.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kalkoen / Varkensvlees / Wraps