Sloppy Joe van Hetty van Es

Deze populaire Amerikaanse snack is eigenlijk niets anders dan een broodje Bolognesesaus. En iedereen vindt het lekker, ook kinderen, waarschijnlijk vooral omdat je het met de handen mag eten en knoeien is toegestaan. Het hele gezin is er al snel dol op!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 middelgrote ui fijngehakt
  • 350 g mager rundergehakt
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • 1 blik tomatenblokjes circa 400 g
  • 1 eetlepel(s) tomatenketchup
  • 1 eetlepel(s) worcestersaus
  • 1 groene paprika zaad verwijderd en fijngehakt
  • 2 tl fijngehakte verse oregano
  • 4 witte bolletjes à circa 100 g
  • zout en peper

Instructies

  • Doe ui, gehakt en knoflook in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak in ongeveer 10 minuten het gehakt rul en de ui zacht.
  • Roer de tomatenblokjes met het vocht, tomatenketchup, worcestersaus, paprika en oregano erdoor.
  • Breng dit aan de kook, temper het vuur, doe het deksel op de pan en laat alles 30 minuten zachtjes sudderen; roer af en toe door. Voeg wat water of bouillon toe als het mengsel te droog wordt.
  • Verwarm de grill voor op de middelste stand als het gehaktmengsel bijna klaar is.
  • Snijd de broodjes door en rooster de snijvlakken onder de grill.
  • Breng het gehaktmengsel op smaak met zout en peper, schep het op de broodjes en serveer meteen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Broodjes / Snack
Land van herkomst America