Snelle bami

Deze lekkere kruidige bami is zo gemaakt en bovendien nog een slank gerecht ook. Kroepoek en een sateetje erbij zijn natuurlijk erg lekker, maar daarmee is het gerecht absoluut niet meer slank. Kies liever voor lichte bijgerechtjes zoals atjar en komkommerplakjes.
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pak eiermie
  • zout
  • 1 zakje mix voor bahmi goreng Conimex
  • 3 eetlepel(s) wokolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 500 g bamigroenten
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 2 eetlepel(s) ketjap manis
  • 150 g kipreepjes
  • 4 scharreleieren
  • peper

Instructies

  • Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout.
  • Wel intussen de mix volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit 2½ eetlepel van de olie en fruit de ui 3 minuten.
  • Voeg de gewelde mix en de bamigroenten (behalve de tauge) toe en bak alles al omscheppend beetgaar.
  • Voeg tenslotte de mie, de taugé, de sambal en ketjap toe en verwarm alles al omscheppend.
  • Klop intussen de eieren met 1 eetlepel water en peper en zout naar smaak los en bak er in de rest van de olie twee omeletten van.
  • Rol ze stevig op en snijd ze in dunne reepjes.
  • Verdeel de omelet over de bami.
  • Lekker met atjar, kroepoek en komkommerplakjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Sacred Hill, rosé, Australië
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Mie
Land van herkomst Oosters