Mediterrane Makreellasagne met Hollandse Garnalen

Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen

Mediterrane Makreellasagne met Hollandse Garnalen

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gram spinazie
  • 250 gram ricotta
  • 1 makreelfilet
  • 8 verse lasagnebladen
  • ½ citroen
  • 75 gram rucola
  • 1 bosje peterselie
  • ½ bosje dragon
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 100 gram garnalen

Instructies

  • Pel en snijd de knoflook.
  • Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook circa 1 minuut.
  • Stoom de spinazie 1 minuut op 100 °C.
  • Schep de ricotta in een kom en voeg de spinazie hieraan toe.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verwijder de huid van de gerookte makreel en pluk het visvlees fijn.
  • Meng met het spinazie-ricotta mengsel.
  • Breng een pan water met zout aan de kook en kook de lasagnevellen circa 3 minuten tot ze gaar zijn.
  • Neem ze uit de pan met een schuimspaan en laat ze goed uitlekken op een schone theedoek.
  • Halveer de citroen.
  • Snijd de rucola, de peterselie en de dragon grof en meng met de kappertjes, een scheutje olijfolie, het sap van een halve citroen, zout en versgemalen peper.
  • Pak vier borden en bouw de lasagne op.
  • Begin met een lasagnevel, dan een flinke lepel makreel-spinaziemengsel en eindig weer met een lasagnevel.
  • Schep vervolgens een lepel garnalen en de rucola-kruidensla op de lasagne.
  • Besprenkel met olijfolie extra vierge.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse en lichte witte wijn, zoals een Pinot Grigio, past goed bij de zachte smaken van de makreel, spinazie en garnalen.

Voedingswaarden

Calories: 420 kcal
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta / Vis
Land van herkomst Nederland