Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 2 teentjes knoflook
- 500 gram spinazie
- 250 gram ricotta
- 1 makreelfilet
- 8 verse lasagnebladen
- ½ citroen
- 75 gram rucola
- 1 bosje peterselie
- ½ bosje dragon
- 2 eetlepels kappertjes
- 100 gram garnalen
Instructies
- Pel en snijd de knoflook.
- Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook circa 1 minuut.
- Stoom de spinazie 1 minuut op 100 °C.
- Schep de ricotta in een kom en voeg de spinazie hieraan toe.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Verwijder de huid van de gerookte makreel en pluk het visvlees fijn.
- Meng met het spinazie-ricotta mengsel.
- Breng een pan water met zout aan de kook en kook de lasagnevellen circa 3 minuten tot ze gaar zijn.
- Neem ze uit de pan met een schuimspaan en laat ze goed uitlekken op een schone theedoek.
- Halveer de citroen.
- Snijd de rucola, de peterselie en de dragon grof en meng met de kappertjes, een scheutje olijfolie, het sap van een halve citroen, zout en versgemalen peper.
- Pak vier borden en bouw de lasagne op.
- Begin met een lasagnevel, dan een flinke lepel makreel-spinaziemengsel en eindig weer met een lasagnevel.
- Schep vervolgens een lepel garnalen en de rucola-kruidensla op de lasagne.
- Besprenkel met olijfolie extra vierge.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse en lichte witte wijn, zoals een Pinot Grigio, past goed bij de zachte smaken van de makreel, spinazie en garnalen.Voedingswaarden
Calories: 420 kcal