Snelle Snijbietwok met Oosterse Twist
Een snel en smaakvol Chinees bijgerecht met snijbiet, knoflook en een hint van sesamolie. Heerlijk bij rijst of noedels.
Equipment
- Keukenmes
Ingrediënten
Instructies
- Verhit de arachideolie met sesamolie in een wok.
- Bak de knoflook, gember, chili en lenteui kort tot ze geuren.
- Voeg de snijbiet toe en wok op hoog vuur enkele minuten.
- Breng op smaak met zout en suiker.
- Blus af met rijstwijn en sojasaus.
- Roer goed door en verwarm nog even kort.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met gestoomde rijst of als onderdeel van een Aziatische tafel vol kleine gerechten.
Wijnadvies:
Een droge Riesling of lichte groene thee past perfect bij dit frisse gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 130 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 3 g | Vet: 9 g | Zout: 1 g | Sugar: 2 g