Snijbiet à la crème

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1,5 kg snijbiet warmoes, (naar keuze alleen het bladgroen, of inclusief de stelen)
  • 20 gram boter
  • 1 deciliter room
  • zout

Variatie:

  • nootmuskaat of verse basilicum

Instructies

  • Als je de stelen gebruikt, snij die dan eerst in kleine reepjes.
  • Snij de gewassen bladen in repen en die in stukken.
  • Kook ze in 5 à 10 min. gaar met het aanhangend water en een beetje zout.
  • Pureer de groenten, laat de boter er in smelten en roer er de stijf geklopte room doorheen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Smaakvariaties worden verkregen door er nootmuskaat over te raspen of basilicumblaadjes toe te voegen.
Dit gerecht kan worden ingevroren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Europa
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch