Snijbietballetjes

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 oude broodjes
  • melk
  • 750 g snijbiet (naar keuze met of zonder de stelen)
  • zout
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 3-4 teentjes knoflook
  • peper
  • nootmuskaat
  • 1 scheutje Worcestersauce
  • 2 ei
  • 1-2 eetlepel(s) meel
  • paneermeel om te binden of kruimels van oud droog brood

Instructies

  • Snij de broodjes in dobbelsteentjes en giet er in een kom melk over.
  • Voeg niet alle melk in eenkeer toe, maar beetje bij beetje.
  • Tussendoor telkens goed mengen en laten weken.
  • Het brood moet weken, maar in geen geval papperig worden.
  • Blancheer de snijbiet, naar keuze inclusief de stelen.
  • Druk zoveel mogelijk vocht uit de groente en snij of hak ze zeer fijn.
  • Bak de ui even glazig en voeg de knoflook toe.
  • Vermeng dit met het brood, evenals de snijbiet en de eieren.
  • Goed kruiden met zout, peper, nootmuskaat en Worcestersauce.
  • Voeg het meel toe en meng dit tot een stevig deeg, en laat dit even rusten.
  • Draai beslist als proef eerst één balletje, valt die uit elkaar, voeg dan een lepel meel en wat paneermeel toe.
  • Wordt het balletje te vast, voeg dan wat meelk aan het deeg toe.
  • Proef of het deeg voldoende gekruid is!
  • Kook de balletjes 10 tot 15 min. in een brede pan in net niet kokend, gezouten water.
  • Kook zoveel balletjes in één keer als er naast elkaar in de pan kunnen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer, zoals men in Tirol zegt, de balletjes "te water" (zu Wasser), in een goede bouillon, of "ter land" (zu Lande) met een groene salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst Oostenrijk