Snijbietballetjes
Ingrediënten
Instructies
- Snij de broodjes in dobbelsteentjes en giet er in een kom melk over.
- Voeg niet alle melk in eenkeer toe, maar beetje bij beetje.
- Tussendoor telkens goed mengen en laten weken.
- Het brood moet weken, maar in geen geval papperig worden.
- Blancheer de snijbiet, naar keuze inclusief de stelen.
- Druk zoveel mogelijk vocht uit de groente en snij of hak ze zeer fijn.
- Bak de ui even glazig en voeg de knoflook toe.
- Vermeng dit met het brood, evenals de snijbiet en de eieren.
- Goed kruiden met zout, peper, nootmuskaat en Worcestersauce.
- Voeg het meel toe en meng dit tot een stevig deeg, en laat dit even rusten.
- Draai beslist als proef eerst één balletje, valt die uit elkaar, voeg dan een lepel meel en wat paneermeel toe.
- Wordt het balletje te vast, voeg dan wat meelk aan het deeg toe.
- Proef of het deeg voldoende gekruid is!
- Kook de balletjes 10 tot 15 min. in een brede pan in net niet kokend, gezouten water.
- Kook zoveel balletjes in één keer als er naast elkaar in de pan kunnen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer, zoals men in Tirol zegt, de balletjes "te water" (zu Wasser), in een goede bouillon, of "ter land" (zu Lande) met een groene salade.