Snijbietballetjes in Bouillon of met Salade
Deze heerlijke snijbietballetjes zijn een perfect bijgerecht, zowel in bouillon als met een frisse groene salade. Makkelijk te maken en vol van smaak.
Ingrediënten
Instructies
- Snij de broodjes in dobbelsteentjes en giet er in een kom melk over.
- Voeg niet alle melk in één keer toe, maar beetje bij beetje.
- Tussendoor telkens goed mengen en laten weken.
- Het brood moet weken, maar in geen geval papperig worden.
- Blancheer de snijbiet, naar keuze inclusief de stelen.
- Druk zoveel mogelijk vocht uit de groente en snij of hak ze zeer fijn.
- Bak de ui even glazig en voeg de knoflook toe.
- Vermeng dit met het brood, evenals de snijbiet en de eieren.
- Goed kruiden met zout, peper, nootmuskaat en Worcestersaus.
- Voeg het meel toe en meng dit tot een stevig deeg, en laat dit even rusten.
- Draai beslist als proef eerst één balletje, valt die uit elkaar, voeg dan een lepel meel en wat paneermeel toe.
- Wordt het balletje te vast, voeg dan wat meel aan het deeg toe.
- Proef of het deeg voldoende gekruid is!
- Kook de balletjes 10 tot 15 min.
- in een brede pan in net niet kokend, gezouten water.
- Kook zoveel balletjes in één keer als er naast elkaar in de pan kunnen.
- Serveer, zoals men in Tirol zegt, de balletjes “te water” (zu Wasser), in een goede bouillon, of “ter land” (zu Lande) met een groene salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de balletjes in een rijke bouillon of met een frisse groene salade, zoals in Tirol gebruikelijk is. Wijnadvies:
Een frisse witte wijn, zoals een Grüner Veltliner, past uitstekend bij dit gerecht.
Serveer de balletjes in een rijke bouillon of met een frisse groene salade, zoals in Tirol gebruikelijk is. Wijnadvies:
Een frisse witte wijn, zoals een Grüner Veltliner, past uitstekend bij dit gerecht.