Snijbietpakjes

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 400 g snijbietblad of spinazie
  • 150 g magere kwark
  • 100 g vegetarische ham
  • zout
  • peper
  • 12 loempiavellen of 2-3 Börekblätter
  • l melk
  • 1 tl kerriepoeder

Instructies

  • De groente fijnhakken en in een kom met de kwark vermengen.
  • In stuken gesneden veg. ham er door roeren en op smaak brengen met peper en zout.
  • Telkens 1 à 2 flink gevulde eetlepels op één hoek van de loempiavellen leggen en vlak smeren.
  • Rechts en links de hoeken van het deeg er overheen vouwen en de vulling in rollen.
  • Niet te vast inrollen, omdat de vulling bij het bakken uitzet en het deeg dan zal doen scheuren.
  • Leg de pakjes op bakpapier op een bakblik.
  • Bestrijk ze met melk en strooi er kerriepoeder over.
  • Ongeveer 10 minuten bakken bij 200 C (heteluchtoven 180 C) tot de pakjes mooi bruin zijn.
  • Serveer met een groente of tomatensalade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch