Snijbietsouflé

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1000 g snijbiet of spinazie
  • liter water
  • 1 tl zout
  • 6 ei
  • 5 eetlepel(s) room
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat
  • 100 g belegen kaas Gouda

Instructies

  • Snijbiet wassen.
  • Water met zout aan de kook brengen, snijbiet toevoegen, 3 tot 4 min. garen, goed laten uitlekken.
  • Eieren met de room verroeren en met zout, peper en nootmuskaat op smaak brengen.
  • Kaas raspen en erdoor roeren.
  • Snijbiet in een ingevette souflévorm doen en de eieren daarover gieten en voorzichtig met elkaar vermengen.
  • Vorm in de koude oven zetten en bij 200°C ca. 20 tot 25 min. bakken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker bij gebakken aardappelen of rösti.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten