Snijbietstelen met kaassaus

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kilo snijbiet
  • zout
  • 35 gram boter
  • 30 gram bloem
  • deciliter melk
  • 50 gram geraspte kaas
  • citroensap

Instructies

  • Stroop het donkergroene blad van de stelen, laat weinig en lichter groen blad eraan.
  • Was de stelen en snijd ze in stukken van 3-4 cm.
  • Zet ze op met weinig water en zout.
  • Kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Laat ze uitlekken, vang het vocht op.
  • Maak van de boter en de bloem. 1½ dl kookvocht en 1½ dl melk een dikke, gebonden saus.
  • Roer daar eerst de geraspte kaas en daarna de uitgelekte groente door.
  • Maak het gerecht op smaak af met iets zout, wat nootmuskaat en een paar druppels citroensap.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Kaas
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch