Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1½ liter runderbouillon
- 1 mergpijpje
- 250 gram gehakt
- 1 zakje vermicellisoep
- 3 strengen middelgrote vermicelli
- Zout naar smaak
- Natriumarme soepkruiden
- 1 kruidenbuiltje zonder zout
Instructies
- Vul een grote pan met water (ongeveer 3 liter) en voeg hier de runderbouillon, het mergpijpje, de natriumarme soepkruiden en het kruidenbuiltje aan toe.
- Breng het water aan de kook en zet het vuur laag.
- Laat het geheel ongeveer 2 uur lekker trekken.
- Zorg ervoor dat er genoeg water in de pan blijft.
- Maak ondertussen kleine gehaktballetjes van het gehakt.
- Breng het gehakt op smaak met natriumbeperkte gehaktkruiden, peper, natriumbeperkt kruidenzout en paneermeel.
- Voeg de gehaktballetjes toe aan de soep en laat het geheel nog een half uur zachtjes doorkoken op laag vuur.
- Haal het mergpijpje uit de soep.
- Voeg de vermicellisoep en de vermicelli toe aan de pan.
- Laat de soep nog eens 15 à 20 minuten zachtjes doorkoken tot de vermicelli gaar is.
- Breng indien nodig de soep op smaak met zout.
- Serveer de gehaktballetjes soep met stokbrood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze heerlijke soep is gevuld met smaakvolle gehaktballetjes en is perfect als voorgerecht voor een gezellig diner of als verwarmende maaltijd op een koude dag. Geniet ervan!