Soep van fazant

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 fazantehaan die goed in zijn vlees zit
  • 1 wortel
  • ½ prei wit er van
  • 1 tak selderij
  • ½ teentje knoflook
  • 80 gram champignons
  • 150 gram boter
  • 1 glas port
  • 2 liter gevogeltebouillon
  • 1 glas cognac
  • 4 dl room
  • 2 sneden witbrood zonder korst

Instructies

  • Maak de groenten schoon en snijd ze in kleine stukjes, zodat ze snel garen en veel van hun aroma afgeven.
  • Snijd de borstfilets van de fazant en bewaar ze koel.
  • Hak de rest in stukken.
  • Stoof de fijngesneden groenten in een grote pan in wat boter.
  • Voeg de in stukken gehakte fazant toe en laat die in 10 minuten aan alle kanten lichtjes bruinen.
  • Voeg in 2 keer de port toe en voeg, als de port is verdampt, het teentje knoflook, de champignons en de bouillon toe.
  • Breng het geheel aan de kook en laat het 1 uur zachtjes pruttelen.
  • Haal de soep door een fijne zeef, druk alles, het karkas inbegrepen, goed uit en haal het verkregen vocht door een linnen doek.
  • Kruid de borstfilets met peper en zout, bak ze in boter en snijd het vlees in langwerpige blokjes.
  • Verwarm en flambeer de cognac.
  • Warm de bouillon van de fazant op en voeg de room, het borstvlees en de geflambeerde cognac toe.
  • Breng de soep op smaak en dien op met in boter goudgeel gebakken blokjes brood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Soep / Wild