Romige Schorsenerensoep met Hollandse Garnalen en Parmezaanse Kaas

Soep van schorseneren met Hollandse garnalen en Parmezaanse kaas

Romige Schorsenerensoep met Hollandse Garnalen en Parmezaanse Kaas

Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg schorseneren
  • 300 ml room
  • 400 ml melk
  • Zout
  • Peper
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • Parmezaanse kaas geraspt

Instructies

  • Schil de schorseneren grondig en was ze goed.
  • Bewaar de geschilde schorseneren onder water om verkleuring te voorkomen.
  • Snijd de schorseneren in stukken en leg ze in een dichte stoomovenpan.
  • Voeg de room en melk toe en schuif in de stoomoven.
  • Kookstand: 100 ºC / 120 ºC / Bereidingstijd: 30 minuten / ca.13 minuten
  • Pureer de soep glad met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
  • Houd de soep warm in de stoomoven of verwarm de soep voor het serveren in de stoomoven.
  • Kookstand: 95 ºC / Bereidingstijd: ca. 20 minuten
  • Serveer de soep in soepkommen en garneer met Hollandse garnalen en Parmezaanse kaas.

Notities / Tips / Wijnadvies

Draag handschoenen bij het schillen van de schorseneren, omdat ze kleverig sap afgeven dat moeilijk van de handen af te spoelen is.

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc past goed bij de romige textuur van de soep en de zilte smaak van de garnalen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Kaas / Soep / Vis / Voorgerechten
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Tarwevrij