Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 kg schorseneren
- 300 ml room
- 400 ml melk
- Zout
- Peper
- 100 gram Hollandse garnalen
- Parmezaanse kaas geraspt
Instructies
- Schil de schorseneren grondig en was ze goed.
- Bewaar de geschilde schorseneren onder water om verkleuring te voorkomen.
- Snijd de schorseneren in stukken en leg ze in een dichte stoomovenpan.
- Voeg de room en melk toe en schuif in de stoomoven.
- Kookstand: 100 ºC / 120 ºC / Bereidingstijd: 30 minuten / ca.13 minuten
- Pureer de soep glad met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
- Houd de soep warm in de stoomoven of verwarm de soep voor het serveren in de stoomoven.
- Kookstand: 95 ºC / Bereidingstijd: ca. 20 minuten
- Serveer de soep in soepkommen en garneer met Hollandse garnalen en Parmezaanse kaas.
Notities / Tips / Wijnadvies
Draag handschoenen bij het schillen van de schorseneren, omdat ze kleverig sap afgeven dat moeilijk van de handen af te spoelen is.