Soep van sprot en gerookte haai

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gr gerookte haaiewam
  • 100 gram sprotffilet
  • 100 gr doorregen rookspek
  • 2 prei
  • 2 grote wortels
  • 500 gram aardappels
  • 1 ½ liter krachtige vleesbouillon
  • 40 gram tomatenpuree blikje
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • peper

Instructies

  • De gerookte buikwand (wam) van doornhaai is in ons omringende landen een delicatesse, vooral in Duitsland.
  • Ook in ons land zien we dit product bij de visspecialist steeds vaker en wel onder de Duitse benaming 'Schillerlocken'.
  • Een heerlijke snackje tussendoor, zo uit het vuistje, maar ook prima te verwerken in gerechten waar gerookte vis aan te pas komt.
  • Snijd het gerookte spek in dobbelsteentjes en bak die uit.
  • Was de groenten.
  • Snijd de prei in niet al te dikke ringen en de wortels in schijfjes en bak ze in de pan met spekjes licht aan.
  • Schil de aardappelen, snijd ze in plakjes en voeg die toe.
  • Breng de bouillon met de tomatenpuree aan de kook, voeg het spek-groentenbaksel toe en laat het geheel op laag vuur 20 minuten trekken.
  • Roer er de peterselie door en breng met versgemalen peper op smaak.
  • Snijd de gerookte haaiewam (Schillerlocken) in schijfjes en de sprotfilet in stukjes.
  • Roer die op het laatst door de soep en maak de soep nogmaals op smaak af.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met stokbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Vis