Soep van zure room en courgettes
Ingrediënten
- 1 ½ liter kippenbouillon
- 1 wortel
- 1 grote ui
- 1 paprika
- 4 tomaten
- 60 gram rijst
- 3 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels gehakte verse lavas
- 60 ml olie
- 1 theelepel zout
- ⅓ theelepel peper
- 1 theelepel suiker
- 3 eetlepels zure room
- 1 ei
Instructies
- Rasp de wortel.
- Hak de paprika in dunne reepjes.
- Schil de courgettes en snijd ze in blokjes van 1 cm.
- Blancheer de tomaten, pel ze en snijd ze ook in dobbelsteentjes.
- Hak de ui fijn.
- Verhit de olie en bak de ui tot ze glazig is.
- Voeg de geraspte wortel toe en laat 4 minuten sudderen.
- Voeg de paprika toe en laat hem 5 minuten pruttelen.
- Voeg de courgettes toe, doe een deksel op de pan en laat op een zeer laag vuur 10 minuten sudderen.
- Voeg tenslotte de tomaat toe, doe het deksel op de pan en laat nog 5 minuten sudderen.
- Breng de inhoud van de braadpan over in een soeppan en bedek met 1 1/2 liter kippenbouillon.
- Breng de soep aan de kook en voeg de rijst toe.
- Laat het geheel zonder deksel 30 minuten sudderen.
- Voeg het citroensap, het zout, de peper, de lavas en, indien gewenst, de suiker toe.
- Laat nog 5 minuten pruttelen.
- Vermeng de eierdooier met de zure room in een soepterrine.
- Giet langzaam 2 eetlepels hete soep op het mengsel en roer goed
- Doe dit nogmaals.
- Giet vervolgens de rest van de soep langzaam in de terrine.
- Dien de soep warm, maar niet te heet, op.