Soep van zure room en courgettes

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ½ liter kippenbouillon
  • 1 wortel
  • 1 grote ui
  • 1 paprika
  • 4 tomaten
  • 60 gram rijst
  • 3 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels gehakte verse lavas
  • 60 ml olie
  • 1 theelepel zout
  • theelepel peper
  • 1 theelepel suiker
  • 3 eetlepels zure room
  • 1 ei

Instructies

  • Rasp de wortel.
  • Hak de paprika in dunne reepjes.
  • Schil de courgettes en snijd ze in blokjes van 1 cm.
  • Blancheer de tomaten, pel ze en snijd ze ook in dobbelsteentjes.
  • Hak de ui fijn.
  • Verhit de olie en bak de ui tot ze glazig is.
  • Voeg de geraspte wortel toe en laat 4 minuten sudderen.
  • Voeg de paprika toe en laat hem 5 minuten pruttelen.
  • Voeg de courgettes toe, doe een deksel op de pan en laat op een zeer laag vuur 10 minuten sudderen.
  • Voeg tenslotte de tomaat toe, doe het deksel op de pan en laat nog 5 minuten sudderen.
  • Breng de inhoud van de braadpan over in een soeppan en bedek met 1 1/2 liter kippenbouillon.
  • Breng de soep aan de kook en voeg de rijst toe.
  • Laat het geheel zonder deksel 30 minuten sudderen.
  • Voeg het citroensap, het zout, de peper, de lavas en, indien gewenst, de suiker toe.
  • Laat nog 5 minuten pruttelen.
  • Vermeng de eierdooier met de zure room in een soepterrine.
  • Giet langzaam 2 eetlepels hete soep op het mengsel en roer goed
  • Doe dit nogmaals.
  • Giet vervolgens de rest van de soep langzaam in de terrine.
  • Dien de soep warm, maar niet te heet, op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep