Soesjes

Soesjes

Porties: 50 stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gram water
  • 100 gram melk
  • mespuntje zout
  • 100 gram boter
  • 100 gram bloem
  • 150/200 gram ei

Instructies

  • Verwarm de oven voor op ca 220/230°C.
  • Breng het vocht met de boter bijna aan de kook tot de boter is gesmolten.
  • Haal de pan van het vuur en roer er de gezeefde bloem erdoor.
  • Zet terug op een klein vuur en blijf er in roeren tot de bloem gaar is.
  • Dit duurt ca 3 tot 5 min.
  • Haal van het vuur en doe beetje voor beetje het ei erbij.
  • Roer dit steeds opnieuw en goed eronder.
  • Zorg dat het deeg niet te dun wordt het mag net van de spatel aflopen.
  • Doe het deeg in een spuitzak met klein rond mondje.
  • Spuit het deeg op een ingevette bakplaat.
  • Zorg er wel voor dat er voldoende ruimte is tussen de soezen.
  • Bak af in de oven in ca 20 tot 25 min.
  • P.S. Zet de bakplaat in het midden van de oven.
  • Vullen naar eigen keuze.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak