Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 100 gram water
- 100 gram melk
- mespuntje zout
- 100 gram boter
- 100 gram bloem
- 150/200 gram ei
Instructies
- Verwarm de oven voor op ca 220/230°C.
- Breng het vocht met de boter bijna aan de kook tot de boter is gesmolten.
- Haal de pan van het vuur en roer er de gezeefde bloem erdoor.
- Zet terug op een klein vuur en blijf er in roeren tot de bloem gaar is.
- Dit duurt ca 3 tot 5 min.
- Haal van het vuur en doe beetje voor beetje het ei erbij.
- Roer dit steeds opnieuw en goed eronder.
- Zorg dat het deeg niet te dun wordt het mag net van de spatel aflopen.
- Doe het deeg in een spuitzak met klein rond mondje.
- Spuit het deeg op een ingevette bakplaat.
- Zorg er wel voor dat er voldoende ruimte is tussen de soezen.
- Bak af in de oven in ca 20 tot 25 min.
- P.S. Zet de bakplaat in het midden van de oven.
- Vullen naar eigen keuze.