Sole en blanquette

      Reacties uitgeschakeld voor Sole en blanquette

Sole en blanquette

(blanquette van zeetong)
Categorie vis
porties 4
Auteur Voer voor gastronomen

Wat gaat er in

Hoe maak ik het klaar

  • Zorg dat het vel van de tongen is verwijderd.
  • Was de peterselie.
  • Schil de knoflook.
  • Maak de champignons schoon.
  • Smelt 30 g boter in een pan en voeg de knoflook, een takje peterselie en bloem toe.
  • Laat even op een zacht vuur bakken.
  • Laat niet te bruin worden.
  • Voeg dan de bouillon en de wijn toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Laat 20 minuten sudderen.
  • Smelt 50 g boter in een grote pan en leg de tongen erin en schenk er 4 eetlepels melk bij.
  • Laat ze op een zacht vuur 3 minuten bakken aan elke kant.
  • Zet het vuur dan 2 minuten hoog.
  • Haal de tongen eruit en snij de filets eraf.
  • Hou deze warm.
  • Hak de rest van de peterselie fijn.
  • Haal de knoflook en peterselie uit de saus.
  • Voeg, van het vuur af, de met room vermengde dooier bij de saus en wat citroensap.
  • Leg de filets op een voorverwarmde dienschaal, geef de saus erover.
  • Bestrooi met de gehakte peterselie en serveer.