Sopa de pescadora
vissoep)
Ingrediënten
- 3 tong filets
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 2 gepelde hardgekookte ei
- 4 oudbakken witte boterhammen zonder korst
- 50 gr gepelde gekookte garnalen
- 6 kleingesneden sjalotjes
- 1 middelgrote gesnipperde ui
- ½ theelepel basilicum
- 50 gr gepelde fijngehakte amandelen
- 1 bosje zeer fijngehakte peterselie
- peper
- soja
- worcestershiresaus
Instructies
- Strooi weinig zout op de vis.
- Maak de olie warm in de koekepan en bak daarin de vis of de filets op een niet al te hoog gedraaide warmtebron gaar en heel licht van kleur.
- Neem dan de pan van de warmtebron.
- Breng in een soeppan 1 liter water aan de kook.
- Maak intussen de eieren met een vork fijn.
- Verbrokkel het brood.
- Doe de eieren, het brood, de garnalen, de sjalotjes en de basilicum in het kokende water en houd dat 10-15 minuten tegen de kook aan.
- Zet een zeef op een kom, schenk de inhoud van de pan door een zeef en doe de gezeefde vloeistof weer in de soeppan.
- Doe daar de garnalen en de vis of filets in.
- Maak de bestanddelen uit de zeef met een mixer of in de mengbeker zeer fijn en roer er 3 dl warm water door.
- Doe deze puree met de inhoud van de koekepan, de amandelen en de peterselie in de soeppan.
- Laat de vis goed warm worden.
- Proef de soep en voeg naar smaak worcestershiresaus, peper, zout of soja toe.
- Geef bij deze soep geroosterde witte boterhammen.
- Leg in elk soepbord een boterham en schep daar de soep op.