Soto soep

Javaanse soep
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram vlees
  • peper
  • zout
  • 2 liter water
  • 5 takjes selderij
  • 2 ui
  • 6 teentjes knoflook
  • 6 eetlepels ketjap manis
  • olie
  • taugé

Instructies

  • Kook het vlees goed gaar met anderhalve theelepel zout, zwarte peper en de ketjap, tot er nog 1 liter bouillon over is.
  • Bak de in de lengte gesneden knoflook en uien in een hoeveelheid olie mooi bruin.
  • Pluis het uitgekookte vlees uit en bak het ook bruin.
  • Snijd de selderij heel fijn.
  • De taugé blijft zoals ze is.
  • Doe in elk soepbord of soepkommetje wat hete bouillon en voeg er de rauwe taugé en selderij met het gebakken vlees, de gefruite uien en knoflook bij.
  • U mag er ook sambal oelek bij geven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Indonesië