Soto trassie

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 kip
  • 1 ui
  • 1 ½ theelepel trassie
  • 1 vingerlengte geschilde in stukjes gesneden gember
  • 1 theelepel koenjit
  • 2 theelepel ketoembar
  • 3 blaadjes djeroek peroet
  • 3 kimiries
  • 1 theelepel ketjap manis
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • 3 prei
  • ½ bosje selderij
  • 3 kopjes rijst

Voor de bouillon:

  • 3 bouillontabletten
  • het donkergroen van de prei
  • 1 grote ui
  • 1 geschilde winterwortel
  • de stelen van de selderij
  • 1 ½ liter water

Instructies

  • Trek eerst in 45 minuten een krachtige bouillon van de kip en de overige ingrediënten.
  • Zeef de bouillon, haal het vlees van de poten en snijd het in kleine stukjes.
  • Doe alle kruiden in een vijzel, inclusief de in stukjes gesneden ui en knoflook en stamp tot een mooie gladde pasta is ontstaan.
  • Verhit de olie en laat de kruidenmassa hierin onder voortdurend roeren enkele minuten zachtjes bakken.
  • Giet de bouillon in de pan en laat deze aan de kook komen.
  • Voeg er dan de kip en de fijngesneden prei en selderij bij.
  • Serveer, voordat de prei gaar is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Als u er per persoon een kopje gekookte rijst en een half hardgekookt ei bij serveert, is dit een maaltijdsoep. 
De echte liefhebber doet nog wat sambal en een kneepje citroen (of beter nog limoen) in de soep.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Soep
Land van herkomst Indonesië