Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 15 g boter of margarine
- 1½ eetlepel(s) bloem
- 2 teentjes knoflook
- 4 takjes peterselie
- 2 kipfilets gegrild (ca. 250 g)
- 75 g belegen kaas stukje
- 50 g rauwe ham
- 1 ei
- 1 eetlepel(s) citroensap
- 1 theelepel paprikapoeder
- 50 g paneermeel
- olie om te frituren
Instructies
Voorbereiden:
- In steelpan boter smelten.
- Bloem erdoor roeren en op laag vuur lichtbruin laten kleuren, af en toe roeren.
- Pan van vuur nemen.
- Intussen knoflook pellen en in plakjes snijden.
- Peterselie fijnknippen.
- Kipfilet in blokjes snijden.
- Kaas in kleine blokjes snijden.
- Ham fijnsnijden.
- In keukenmachine kip, geroosterde bloem, 2 eetlepels kaasblokjes, ei, citroensap en paprikapoeder pureren tot samenhangend mengsel waarin nog stukjes te zien zijn.
- Rest van kaas, peterselie en ham erdoor mengen (niet meer pureren).
- Op smaak brengen met zout en versgemalen peper.
- Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Bereiden
- Frituurolie verhitten tot 180 °C.
- Paneermeel in diep bord strooien.
- Met natte handen 25 kroketjes van kipmengsel vormen.
- Kroketjes aan alle kanten goed door paneermeel wentelen.
- Kroketjes in drie of vier porties in ca. 2 à 3 minuten goudbruin frituren.
- Laten uitlekken op keukenpapier.
- Direct serveren.