Spaanse kipkroketjes met rauwe ham

Porties: 25 stuks
Total time 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 15 g boter of margarine
  • eetlepel(s) bloem
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 takjes peterselie
  • 2 kipfilets gegrild (ca. 250 g)
  • 75 g belegen kaas stukje
  • 50 g rauwe ham
  • 1 ei
  • 1 eetlepel(s) citroensap
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 50 g paneermeel
  • olie om te frituren

Instructies

Voorbereiden:

  • In steelpan boter smelten.
  • Bloem erdoor roeren en op laag vuur lichtbruin laten kleuren, af en toe roeren.
  • Pan van vuur nemen.
  • Intussen knoflook pellen en in plakjes snijden.
  • Peterselie fijnknippen.
  • Kipfilet in blokjes snijden.
  • Kaas in kleine blokjes snijden.
  • Ham fijnsnijden.
  • In keukenmachine kip, geroosterde bloem, 2 eetlepels kaasblokjes, ei, citroensap en paprikapoeder pureren tot samenhangend mengsel waarin nog stukjes te zien zijn.
  • Rest van kaas, peterselie en ham erdoor mengen (niet meer pureren).
  • Op smaak brengen met zout en versgemalen peper.
  • Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

Bereiden

  • Frituurolie verhitten tot 180 °C.
  • Paneermeel in diep bord strooien.
  • Met natte handen 25 kroketjes van kipmengsel vormen.
  • Kroketjes aan alle kanten goed door paneermeel wentelen.
  • Kroketjes in drie of vier porties in ca. 2 à 3 minuten goudbruin frituren.
  • Laten uitlekken op keukenpapier.
  • Direct serveren.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Amuse / Gevogelte / Kip / Varkensvlees
Land van herkomst Spanje