Spaanse tortilla met broccoli en kaas

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gram broccoli
  • 100 gram bloemkool
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 ui
  • 1 eetlepel(s) olie of 15 gram boter of margarine
  • 1 oranje paprika
  • 200 gram vleestomaten
  • 4 eieren
  • ½ eetlepel(s) tomatenpuree
  • 125 gram zachte geitenkaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden C.
  • Was de broccoli en de bloemkool en verdeel de beide groenten in roosjes.
  • Kook de broccoli- en bloemkoolroosjes in ruim kokend water met zout in 2 minuten beetgaar.
  • Spoel broccoli en bloemkool af onder koud stromend water en laat ze in een vergiet goed uitlekken.
  • Pel de ui en snij ze in kleine stukjes.
  • Verhit de olie, boter of margarine in de koekenpan. Bak de ui in 3 minuten op een matig vuur zachtjes glazig.
  • Was intussen de paprika, halveer deze, verwijder zaad en zaadlijsten en snij de paprika in reepjes.
  • Was de tomaten en snij ze in partjes.
  • Voeg de paprikareepjes toe en bak deze 3 minuten zachtjes mee.
  • Voeg tomaat, broccoli en bloemkool toe aan de koekenpan en bak alles 2 minuten mee.
  • Klop de eieren los met 4 eetlepels water, de tomatenpuree, zout en peper.
  • Schenk het eimengsel over de groente in de koekenpan. Verdeel er de in plakjes gesneden geitenkaas over.
  • Laat de tortilla, met een deksel op de pan, op een laag vuur zachtjes stollen.
  • Haal na 5-7 minuten het deksel van de pan tot de tortilla bijna geheel droog is, maar nog steeds glanst.
  • Of zet daarna de pan in het midden van de voorverwarmde oven en laat in circa 10 minuten de kaas smelt
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Tortilla
Land van herkomst Spanje
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch