Spaanse tortilla met broccoli en kaas
Ingrediënten
- 100 gram broccoli
- 100 gram bloemkool
- zout
- versgemalen peper
- 1 ui
- 1 eetlepel(s) olie of 15 gram boter of margarine
- 1 oranje paprika
- 200 gram vleestomaten
- 4 eieren
- ½ eetlepel(s) tomatenpuree
- 125 gram zachte geitenkaas
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden C.
- Was de broccoli en de bloemkool en verdeel de beide groenten in roosjes.
- Kook de broccoli- en bloemkoolroosjes in ruim kokend water met zout in 2 minuten beetgaar.
- Spoel broccoli en bloemkool af onder koud stromend water en laat ze in een vergiet goed uitlekken.
- Pel de ui en snij ze in kleine stukjes.
- Verhit de olie, boter of margarine in de koekenpan. Bak de ui in 3 minuten op een matig vuur zachtjes glazig.
- Was intussen de paprika, halveer deze, verwijder zaad en zaadlijsten en snij de paprika in reepjes.
- Was de tomaten en snij ze in partjes.
- Voeg de paprikareepjes toe en bak deze 3 minuten zachtjes mee.
- Voeg tomaat, broccoli en bloemkool toe aan de koekenpan en bak alles 2 minuten mee.
- Klop de eieren los met 4 eetlepels water, de tomatenpuree, zout en peper.
- Schenk het eimengsel over de groente in de koekenpan. Verdeel er de in plakjes gesneden geitenkaas over.
- Laat de tortilla, met een deksel op de pan, op een laag vuur zachtjes stollen.
- Haal na 5-7 minuten het deksel van de pan tot de tortilla bijna geheel droog is, maar nog steeds glanst.
- Of zet daarna de pan in het midden van de voorverwarmde oven en laat in circa 10 minuten de kaas smelt