Spaghetti van courgettes met kip
Ingrediënten
- 2 courgettes
- 1 gele paprika
- 1 citroen
- 200 gram kip in reepjes
- 1 el olijfolie
- 50 gram paranoten
- 7,5 gram basilicum de blaadjes gescheurd
- Italiaanse kruiden naar smaak
- zout en peper
Instructies
- Begin met het julienne snijden van de courgettes.
- Met een mandoline is dit heel snel gedaan.
- Zet de spaghetti van courgette even apart.
- Snijd dan de gele paprika in blokjes en de paranoten in brokjes en doe die in een apart bakje.
- In een andere kom kun je de schil van de citroen raspen en erna de het citroensap erbij doen.
- Hak de knoflook fijn en doe die samen met de Italiaanse kruiden ook in de kom.
- Hier kunnen ook de kipreepjes bij.
- Giet er nog wat olijfolie over heen en doe er een beetje zout en peper bij.
- Hussel het geheel goed door.
- Snijd of hak de paranoten in grove stukken.
- Pak een grote diepe wok of hapjespan en zet deze op het vuur.
- Doe hier de kipreepjes in (met het citroensap) en braad de kip aan.
- Doe er vrij kort erna de paprika bij. Op het moment dat de kip bijna klaar is kun je er de courgette bij doen. Roerbak het geheel kort, ongeveer 1-2 minuten.
- Scheur er tijdens die 1-2 minuten, de basilicumblaadjes bij.
- Verdeel over de borden.