Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediƫnten
- 500 gram boter
- 10 gram zout
- 400 gram basterdsuiker
- 10 gram koolzuur
- 225 gram basterdsuiker
- 8 gram amonium
- 40 gram speculaaskruiden
- 40 gram ei
- 50 gram melk
- 100 gram bloem
- citroen essence
Instructies
- Maak het deeg liefst 1 dag van te voren !
- Vermeng de bloem met de amonium en het koolzuur en zeef het.
- Meng de boter, zout, het ei, de speculaaskruiden, citroen en de melk tot het zalfachtig is.
- Kneed de bloem nu onder de boter en het deeg is klaar.
Vormen:
- Voor grote speculaaspoppen voegen we 10% extra bloem toe aan het deeg.
- Kleine speculaasjes moeten vers zijn.
- Grote speculaaspoppen (300-500 grazijn het liefst een week oud.
- Vormen kunnen gemaakt worden met de speculaasplank of met de machine.
- Afbakken in een oven van 200 graden C bovenwarmte en 160 graden C onderwarmte op een beboterde bakplaat.