Spekkoek

Spekkoek

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram boter
  • 7 eiwitten
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 3 theel. gemalen anijs
  • 7 eierdooiers
  • 3 theel. nootmuskaat
  • 75 gram bloem
  • 3 theel. kruidnagelpoeder
  • 25 gram maizena
  • 4 theel. kardemonpoeder
  • 1 theel. zout
  • ½ theel. vanillemerg
  • 10 theel. kaneel
  • 50 gram boter.

Instructies

  • Vet een springvorm van 24 cm. doorsnee dun in met boter.
  • Verwarm de oven voor op 175º C.
  • Roer de boter met de suiker tot een lichte romige massa (ong. 10 min. met de mixer).
  • Klop de eierdooiers één voor één door de romige botermassa.
  • Zeef de bloem met de maizena en het zout en spatel deze door de botermassa.
  • Klop een stevige schuim van de eiwitten en spatel het luchtig door het deeg.
  • Doe een derde deel van het deeg over in een andere schaal.
  • Vermeng de specerijen en schep ze door de kleinste portie deeg.
  • Schep een dun laagje van het lichte deeg in de springvorm: zet de vorm op de onderste richel van de oven en laat het deeg in ong. 10 min. gaar worden.
  • Verhit de grill.
  • Neem de vorm uit de oven en bestrijk de cake dun met boter: schep er een dun laagje gekleurd deeg op.
  • Bak dit 3 tot 4 min. op 10 cm. afstand onder de grill.
  • Bestrijk de cake weer dun met boter en schep er een dunne laag licht deeg op; bak dit in 3 tot 4 min. gaar onder de grill.
  • Bak op deze manier tot al het beslag op is.
  • Laat de spekkoek in de vorm afkoelen; haal hem uit de vorm en laat hem op een rooster helemaal koud worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake / Gebak / Koek
Land van herkomst Indonesië