Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 250 gram boter
- 7 eiwitten
- 200 gram witte basterdsuiker
- 3 theel. gemalen anijs
- 7 eierdooiers
- 3 theel. nootmuskaat
- 75 gram bloem
- 3 theel. kruidnagelpoeder
- 25 gram maizena
- 4 theel. kardemonpoeder
- 1 theel. zout
- ½ theel. vanillemerg
- 10 theel. kaneel
- 50 gram boter.
Instructies
- Vet een springvorm van 24 cm. doorsnee dun in met boter.
- Verwarm de oven voor op 175º C.
- Roer de boter met de suiker tot een lichte romige massa (ong. 10 min. met de mixer).
- Klop de eierdooiers één voor één door de romige botermassa.
- Zeef de bloem met de maizena en het zout en spatel deze door de botermassa.
- Klop een stevige schuim van de eiwitten en spatel het luchtig door het deeg.
- Doe een derde deel van het deeg over in een andere schaal.
- Vermeng de specerijen en schep ze door de kleinste portie deeg.
- Schep een dun laagje van het lichte deeg in de springvorm: zet de vorm op de onderste richel van de oven en laat het deeg in ong. 10 min. gaar worden.
- Verhit de grill.
- Neem de vorm uit de oven en bestrijk de cake dun met boter: schep er een dun laagje gekleurd deeg op.
- Bak dit 3 tot 4 min. op 10 cm. afstand onder de grill.
- Bestrijk de cake weer dun met boter en schep er een dunne laag licht deeg op; bak dit in 3 tot 4 min. gaar onder de grill.
- Bak op deze manier tot al het beslag op is.
- Laat de spekkoek in de vorm afkoelen; haal hem uit de vorm en laat hem op een rooster helemaal koud worden.