Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- een ½ spekkoek pandan
- 250 ml slagroom
- 50 gram suiker
- 1 eetlepel spekkoekkruiden
- 2 blaadje(s) gelatine
- 1 chocola
Ook nodig:
- kookring van 7 cm doorsnede
- bakpapier
- spuitzak
Instructies
- Steek met een ring een rondje uit de spekkoek.
- Snijd deze in 4 gelijke plakken en leg elk apart op een bordje.
- Snijd 2 reepjes spekkoek in kleine blokjes, de rest bewaar je natuurlijk voor bij de koffie 😉
- Knip smalle stroken bakpapier (5 cm) en vouw deze strak rondom de spekkoek, maak dicht met een nietje.
- Week de gelatine in een bakje met koud water.
- Klop de slagroom met de kruiden en suiker lobbig.
- Knijp de geweekte gelatine goed uit en los deze op in een pannetje met een klein beetje water.
- Als de gelatine opgelost is, voeg je een paar lepels slagroom toe: goed roeren.
- Voeg dan het mengsel toe aan de opgeklopte slagroom.
- Spuit het slagroommengsel op de spekkoek en zet het een paar uur in de koelkast op om te stijven.
- Voor het serveren bakpapier voorzichtig verwijderen, pure chocolade over het taartje raspen en garneer met een paar stukjes spekkoek.