Spekkoekmoussetaartje

Spekkoekmoussetaartje

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • een ½ spekkoek pandan
  • 250 ml slagroom
  • 50 gram suiker
  • 1 eetlepel spekkoekkruiden
  • 2 blaadje(s) gelatine
  • 1 chocola

Ook nodig:

  • kookring van 7 cm doorsnede
  • bakpapier
  • spuitzak

Instructies

  • Steek met een ring een rondje uit de spekkoek.
  • Snijd deze in 4 gelijke plakken en leg elk apart op een bordje.
  • Snijd 2 reepjes spekkoek in kleine blokjes, de rest bewaar je natuurlijk voor bij de koffie 😉
  • Knip smalle stroken bakpapier (5 cm) en vouw deze strak rondom de spekkoek, maak dicht met een nietje.
  • Week de gelatine in een bakje met koud water.
  • Klop de slagroom met de kruiden en suiker lobbig.
  • Knijp de geweekte gelatine goed uit en los deze op in een pannetje met een klein beetje water.
  • Als de gelatine opgelost is, voeg je een paar lepels slagroom toe: goed roeren.
  • Voeg dan het mengsel toe aan de opgeklopte slagroom.
  • Spuit het slagroommengsel op de spekkoek en zet het een paar uur in de koelkast op om te stijven.
  • Voor het serveren bakpapier voorzichtig verwijderen, pure chocolade over het taartje raspen en garneer met een paar stukjes spekkoek.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak / Koek