Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Enkele suggesties voor toppings zijn onder andere kaas met fenegriek, gebakken appel of peer, granaatappelsiroop, mozzarella met basilicum en gedroogde tomaat, gedroogde ham met Parmezaanse kaas en rucola, fijngesneden rode biet met dille, yoghurt en frambozen, of vanilleroom.
Ingrediënten
- 250 gram speltmeel
- 300 ml karnemelk
- 250 ml amandelmelk
- 4 eetlepels zemelen
- 60 ml zonnebloemolie of hazelnootolie
- 4 eieren
- Zout naar smaak
- Vers rood fruit naar keuze
Instructies
- Meng in een kom het speltmeel, een snufje zout en de zemelen.
- Voeg vervolgens de eieren, karnemelk, amandelmelk en olie toe.
- Roer alles goed door tot een glad beslag ontstaat.
- Als het beslag te dik is, kan wat extra amandelmelk worden toegevoegd.
- Verhit een koekenpan en vet deze licht in met zonnebloemolie.
- Schep een beetje van het beslag in de pan en verdeel dit gelijkmatig.
- Bak de pannenkoek aan elke kant lichtbruin, ongeveer 1 tot 2 minuten per kant.
- Herhaal dit proces totdat al het beslag op is.
- Je kunt de gebakken pannenkoeken warm houden in de stoomoven op 70-90 °C.
- Verdeel het verse rode fruit over de pannenkoeken en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bereidingstips:
Deze pannenkoeken kunnen op verschillende manieren worden geserveerd.Enkele suggesties voor toppings zijn onder andere kaas met fenegriek, gebakken appel of peer, granaatappelsiroop, mozzarella met basilicum en gedroogde tomaat, gedroogde ham met Parmezaanse kaas en rucola, fijngesneden rode biet met dille, yoghurt en frambozen, of vanilleroom.
Voedingswaarden
Calories: 190 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 7 g | Vet: 9 g | Sugar: 4 g