Spinazie muffins

Spinazie muffins

Porties: 6 muffins
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram verse spinazie
  • 3 eieren
  • 70 gram parmazaanse kaas
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • paar blokjes feta
  • olijfolie
  • peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 165 graden.
  • Was de spinazie.
  • Snijd de ui en knoflook.
  • Fruit ze in de koekenpan met een scheut olijfolie.
  • Doe na een paar minuten de spinazie erbij en laat deze helemaal slinken (er blijft echt bijna niets van over!).
  • Laat het spinazie/ui/knoflook mengsel goed uitlekken in een vergiet en druk met een lepel het resterende vocht eruit. Snijdt het heel fijn of stop het is een keukenmachine.
  • Klopt 3 eieren los, strooi er wat peper bij en eventueel andere kruiden naar smaak.
  • Rasp de parmazaanse kaas en voeg deze samen met de fijn gemaakte spinazie/ui/knoflook toe aan de los geklopte eieren.
  • Roer goed door.
  • Pak een muffintray.
  • Ik heb papieren bakvormpjes gebruikt in een muffin tray, maar krijg die er dus niet goed eraf.
  • Ik raad aan om een muffinbakvorm in te vetten en een grote sauslepel 'ei-beslag' per muffinvorm te nemen.
  • Dan zitten ze net tot onder de rand.
  • Druk er eventueel nog 2 blokjes feta in.
  • Je haalt er 6-8 muffins uit.
  • Bak ze 20 minuten op 165 graden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cupcakes / Muffins / Hartige taart
Geschikt voor Dieët: Koolhydraat arm / Vegetarisch