Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 rol glutenvrij bladerdeeg
- 2 eetlepels boter
- 2-3 teentjes knoflook fijngehakt
- 50 g paneermeel
- 800 g bladspinazie geblancheerd, uitgelekt en fijngesneden
- 250 g feta verkruimeld
- Peper en zout naar smaak
- 1 ei losgeklopt (om te bestrijken)
- Pijnboompitten om te bestrooien
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C (boven- en onderwarmte) en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
- Smelt de boter in een pan en bak de knoflook kort aan.
- Voeg het paneermeel toe en bak kort mee.
- Roer de bladspinazie erdoor en breng op smaak met peper en zout.
- Laat het mengsel afkoelen en meng vervolgens de verkruimelde feta erdoor.
- Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Verdeel de vulling over het onderste deel van het deeg, met een rand van ongeveer 2 cm aan de onderkant en zijkanten.
- Rol het deeg van onderaf strak op tot een strudel.
- Leg de strudel met de naad naar beneden op de bakplaat.
- Bestrijk met losgeklopt ei en bestrooi met pijnboompitten.
- Bak de strudel in het midden van de oven gedurende 30-35 minuten, tot goudbruin.
Notities / Tips / Wijnadvies
- Serveer deze heerlijke spinazie-feta strudel met een frisse salade als hoofdgerecht.
- Een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir, past goed bij de hartige smaken van spinazie en feta.
- Geniet van deze smaakvolle en knapperige strudel!
Voedingswaarden
Calories: 410 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 15 g | Vet: 28 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 2 g