Spinazietaart

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 5 plakjes bladerdeeg diepvries, ontdooid
  • 2 uien gesnipperd
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 125 g magere spekreepjes
  • 450 g spinazie diepvries, deelblokjes
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 6 eieren M
  • 0,5 deciliter kookroom
  • 100 g geraspte kaas
  • Nootmuskaat
  • Peper en zout naar smaak

Instructies

  • Bekleed een ingevette lage taartvorm met het bladerdeeg en druk de randen goed aan.
  • Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui goudgeel en glazig.
  • Voeg de spekreepjes toe en bak ze al omscheppend bruin.
  • Voeg de spinazie en het kerriepoeder toe en laat de spinazie op een laag vuur ontdooien.
  • Klop de eieren met de kookroom los in een kom.
  • Roer de geraspte kaas erdoor en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  • Meng het spinaziemengsel door het eimengsel en schenk dit in de taartvorm.
  • Bak de taart in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende ongeveer 35 minuten, tot hij bruin en gaar is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Serveer deze spinazietaart met een glas Hardys Stamp of Australia Semillon Chardonnay.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hartige taart