Spruitjes met Tijm-Knoflookboter

Spruitjes met Tijm-Knoflookboter

Spruitjes met Tijm-Knoflookboter

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 75 gr zachte boter
  • 2 geperste teentjes knoflook
  • 2 eetlepels fijngesneden tijm
  • ½ theelepel zout
  • Peper naar smaak
  • Geraspte schil van 1/2 citroen
  • Sap van 1/2 citroen
  • 500 gr spruitjes in vieren gesneden
  • 250 gr winterwortel in dunne reepjes gesneden
  • 100 gr taugé

Instructies

  • Meng in een kom de zachte boter met geperste knoflook, fijngesneden tijm, zout, peper,
  • geraspte citroenschil en citroensap.
  • Snijd de spruitjes in vieren en de winterwortel in dunne reepjes.
  • Kook de spruitjes en wortel in kokend water met zout gedurende 6-8 minuten.
  • Giet 100 gr taugé met heet water over en laat het uitlekken.
  • Schik de gekookte groenten in een schaal en leg de tijm-knoflook boter er bovenop.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze heerlijke spruitjes met tijm-knoflookboter als bijgerecht!
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Feestdagen etc Kerst