Sri Lankaans sperziebonencurry
Ingrediënten
- 500 gram sperziebonen in stukjes van 2 cm
- 150 gram uien fijngesneden
- 1 groene peper fijngesneden / zonder pitjes
- 2 eetlepels Maldive fish =gedroogd vismaalsel of garnalenwol
- 1 kopje kokosmelk of aangemaakte santen
- ½ theelepel geelwortelpoeder kurkuma
- 1 theelepel cayennepeper
- 1 theelepel komijnpoeder djinten
- 2 theelepels korianderpoeder
- 1 ½ theelepel zout
- 2 eetlepels olie of boter
Instructies
- Meng alle ingrediënten, behalve de olie en de kokosmelk, in een kom.
- Verhit de olie in een hapjespan en roerbak de gemengde ingrediënten 5 minuten.
- Voeg dan de kokosmelk en 1 kopje water toe en kook de curry, onder af en toe roeren, in 20 minuten gaar.
- Wordt het te droog, voeg dan wat water toe.