Sri Lankaans sperziebonencurry

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram sperziebonen in stukjes van 2 cm
  • 150 gram uien fijngesneden
  • 1 groene peper fijngesneden / zonder pitjes
  • 2 eetlepels Maldive fish =gedroogd vismaalsel of garnalenwol
  • 1 kopje kokosmelk of aangemaakte santen
  • ½ theelepel geelwortelpoeder kurkuma
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel komijnpoeder djinten
  • 2 theelepels korianderpoeder
  • 1 ½ theelepel zout
  • 2 eetlepels olie of boter

Instructies

  • Meng alle ingrediënten, behalve de olie en de kokosmelk, in een kom.
  • Verhit de olie in een hapjespan en roerbak de gemengde ingrediënten 5 minuten.
  • Voeg dan de kokosmelk en 1 kopje water toe en kook de curry, onder af en toe roeren, in 20 minuten gaar.
  • Wordt het te droog, voeg dan wat water toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Groenten
Land van herkomst India