Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 1 kg aardappels kruimig
- 1 schaal tartaar 350 g
- 4 eetlepels pindakaas 25% minder vet, pot à 350 g
- 1 ei
- 4 eetlepels vloeibare margarine
- 3 eetlepels ketjap
- 2 struiken paksoi
- 100 ml melk mager
Instructies
- Aardappels schillen en in stukken snijden.
- Aardappels in ca. 20 minuten gaarkoken.
- Tartaar met pindakaas en ei mengen.
- Van tartaar 8 balletjes draaien.
- Margarine in pan verhitten en balletjes rondom bruinbakken.
- Boter afblussen met water en ketjap en balletjes met deksel op de pan in 15 minuten gaar laten worden.
- Paksoi in reepjes snijden en wassen.
- Melk verwarmen.
- Aardappels met paksoi en melk door elkaar stampen en kort nog even verhitten.
- Met peper en zout op smaak brengen.
- Stamppot met tartaarballetjes en jus serveren.