Stamppot paksoi met satéballetjes

Snel te maken
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels kruimig
  • 1 schaal tartaar 350 g
  • 4 eetlepels pindakaas 25% minder vet, pot à 350 g
  • 1 ei
  • 4 eetlepels vloeibare margarine
  • 3 eetlepels ketjap
  • 2 struiken paksoi
  • 100 ml melk mager

Instructies

  • Aardappels schillen en in stukken snijden.
  • Aardappels in ca. 20 minuten gaarkoken.
  • Tartaar met pindakaas en ei mengen.
  • Van tartaar 8 balletjes draaien.
  • Margarine in pan verhitten en balletjes rondom bruinbakken.
  • Boter afblussen met water en ketjap en balletjes met deksel op de pan in 15 minuten gaar laten worden.
  • Paksoi in reepjes snijden en wassen.
  • Melk verwarmen.
  • Aardappels met paksoi en melk door elkaar stampen en kort nog even verhitten.
  • Met peper en zout op smaak brengen.
  • Stamppot met tartaarballetjes en jus serveren.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Rundvlees / Stamppot / Vlees