Stamppot witte kool met kerrie en ananas
Ingrediënten
- 1 ½ kg aardappels
- versgemalen peper & zout
- 2 dl melk
- 2 eetlepels boter
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 300 gram witte kool gesneden
- 1 blikje ananas schijven inh 350 gr
- 300 gram visnuggets of kibbeling
Instructies
- Kook de aardappelen met weinig zout in ± 20 minuten gaar.
- Giet ze af en stamp ze grof.
- Voeg zoveel melk en boter toe dat een smeuïge puree ontstaat en breng deze op smaak met zout en peper.
- Verhit 2 eetlepels boter, roer de kerrie erdoor en bak de kool hierin omscheppend 5 minuten.
- Snijd de ananasschijven in stukjes en schep die samen met de kool door de puree.
- Verwarm de nuggets of kibbeling en geef ze bij de stamppot.
- Serveer er eventueel kerriesaus bij.