Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 grote varkensfiletrollade 750 g – 1 kg, of 2 kleine (à 350-450 g)
- 50 g roomboter of 4 eetlepels vloeibaar braadproduct
- 150 ml droge witte wijn
Instructies
- Rollade uit verpakking nemen en in ca. 1 uur op kamertemperatuur laten komen.
- Vlees droogdeppen met keukenpapier en bestrooien met zout en peper.
- In braadpan op matig vuur boter smelten.
- Als bijna alle schuim van boter is weggetrokken, rollade in pan leggen en aanbraden.
- Rollade met behulp van vleestang of houten spatel en vleesvork paar keer omdraaien, zodat vlees rondom – ook aan zijkant! – lichtbruin wordt.
- Vuur laag draaien en rollade met deksel schuin op pan in 35 minuten tot 1 uur gaar braden (gaartijd is afhankelijk van gewicht).
- Vlees uit pan nemen en in aluminiumfolie verpakt 10 minuten laten rusten.
- Intussen wijn in pan schenken, aanbaksels losroeren en jus even laten doorkoken.
- Jus op smaak brengen met zout en peper.
- Rollade uit folie nemen, netje openknippen en verwijderen.
- Rollade met groot mes in dunne plakken snijden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Uit de oven:
Na het aanbraden kan de rollade eventueel ook in een braadslede in de oven
(inschakelen op 175 °C) verder garen.
Met behulp van een vleesthermometer is eenvoudig te controleren wanneer het vlees gaar is; de kerntemperatuur is dan ca. 70 °C
Na het aanbraden kan de rollade eventueel ook in een braadslede in de oven
(inschakelen op 175 °C) verder garen.
Met behulp van een vleesthermometer is eenvoudig te controleren wanneer het vlees gaar is; de kerntemperatuur is dan ca. 70 °C