Stap voor stap rollade braden

Stap voor stap rollade braden

AllerHande mei 2004
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 grote varkensfiletrollade 750 g – 1 kg, of 2 kleine (à 350-450 g)
  • 50 g roomboter of 4 eetlepels vloeibaar braadproduct
  • 150 ml droge witte wijn

Instructies

  • Rollade uit verpakking nemen en in ca. 1 uur op kamertemperatuur laten komen.
  • Vlees droogdeppen met keukenpapier en bestrooien met zout en peper.
  • In braadpan op matig vuur boter smelten.
  • Als bijna alle schuim van boter is weggetrokken, rollade in pan leggen en aanbraden.
  • Rollade met behulp van vleestang of houten spatel en vleesvork paar keer omdraaien, zodat vlees rondom – ook aan zijkant! – lichtbruin wordt.
  • Vuur laag draaien en rollade met deksel schuin op pan in 35 minuten tot 1 uur gaar braden (gaartijd is afhankelijk van gewicht).
  • Vlees uit pan nemen en in aluminiumfolie verpakt 10 minuten laten rusten.
  • Intussen wijn in pan schenken, aanbaksels losroeren en jus even laten doorkoken.
  • Jus op smaak brengen met zout en peper.
  • Rollade uit folie nemen, netje openknippen en verwijderen.
  • Rollade met groot mes in dunne plakken snijden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Uit de oven:
Na het aanbraden kan de rollade eventueel ook in een braadslede in de oven
(inschakelen op 175 °C) verder garen.
Met behulp van een vleesthermometer is eenvoudig te controleren wanneer het vlees gaar is; de kerntemperatuur is dan ca. 70 °C
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Nederland