Stevig gevulde witte koolsoep

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 150 gr magere spekblokjes
  • 150 gram soepgroente
  • 500 gr gesneden witte kool
  • 1 blikje witte bonen in tomatensaus
  • 1 eetlepel Italiaanse keukenkruiden
  • 400 gram tomaat blokjes
  • zout
  • peper
  • 4 eetlepels geraspte Parmezaan
  • 2 theelepels oregano

Instructies

  • Pel en snipper de ui.
  • Verhit de olie in een grote (braad)pan en bak de ui en de spekblokjes al omscheppend 5 minuten.
  • Schep de soepgroente en de kool erdoor en bak die al omscheppend 2 minuten mee.
  • Roer er de bonen, de tomaatblokjes met het sap, de Italiaanse keukenkruiden en 1/2 liter water door, sluit de pan en laat de soep op een klein vuur 20 minuten staan.
  • Breng haar op smaak met zout en peper.
  • Doe de soep in 4 soepkommen en bestrooi met de kaas, de oregano en zwarte peper.
  • Serveer er bruin stokbrood en boter bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep