Stevige groentesoep met rookworst

Porties: 8
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 gram boter
  • 1 gepelde kleingesneden ui
  • 3 schoongemaakte in ringen gesneden prei
  • 2 schoongemaakte in stukjes gesneden stengels bleekselderij
  • 1 geschrapte in blokjes of reepjes gesneden winterwortel
  • 1 blik gepelde tomaten uitlekgewicht 250 gr, uitgelekt en in stukken gesneden
  • 1 ½ liter runderbouillon
  • 1 groot blik witte bonen uitgelekt
  • 250 gram rookworst in schijfjes gesneden
  • 4 eetlepels kleingesneden peterselie
  • fijngesnipperde knoflook naar smaak
  • zout
  • versgemalen peper
  • stokbrood
  • roomboter

Instructies

  • Verhit de boter in een grote pan en fruit hierin de ui, de knoflook en de prei ± 3 minuten.
  • Voeg de bleekselderij, de wortel en de tomaten toe en fruit alles regelmatig omscheppend nog 4 minuten.
  • Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
  • Zet het vuur laag leg het deksel op de pan en laat de soep 20 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de witte bonen, de rookworst en de peterselie toe en laat de soep nog ± 15 minuten zachtjes koken.
  • Breng de soep op smaak met wat zout en peper.
  • Serveer er stokbrood en roomboter bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep