Stevige groentesoep met rookworst
Ingrediënten
- 50 gram boter
- 1 gepelde kleingesneden ui
- 3 schoongemaakte in ringen gesneden prei
- 2 schoongemaakte in stukjes gesneden stengels bleekselderij
- 1 geschrapte in blokjes of reepjes gesneden winterwortel
- 1 blik gepelde tomaten uitlekgewicht 250 gr, uitgelekt en in stukken gesneden
- 1 ½ liter runderbouillon
- 1 groot blik witte bonen uitgelekt
- 250 gram rookworst in schijfjes gesneden
- 4 eetlepels kleingesneden peterselie
- fijngesnipperde knoflook naar smaak
- zout
- versgemalen peper
- stokbrood
- roomboter
Instructies
- Verhit de boter in een grote pan en fruit hierin de ui, de knoflook en de prei ± 3 minuten.
- Voeg de bleekselderij, de wortel en de tomaten toe en fruit alles regelmatig omscheppend nog 4 minuten.
- Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
- Zet het vuur laag leg het deksel op de pan en laat de soep 20 minuten zachtjes koken.
- Voeg de witte bonen, de rookworst en de peterselie toe en laat de soep nog ± 15 minuten zachtjes koken.
- Breng de soep op smaak met wat zout en peper.
- Serveer er stokbrood en roomboter bij.