Gezonde Tartaarbroodjes met Ei en Frisse Groenten

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 1 bruin stokbrood
  • 2 bakjes verse tartaar met uitjes à 150 gram
  • 4 eetlepels halvanaise
  • ½ zak kropsla à 200 gram
  • 1 bakje wortelrauwkost 150 gram

Instructies

  • Kook de eieren hard (8 minuten), spoel ze onder koud stromend water af, pel ze en snijd ze in plakjes.
  • Halveer het stokbrood in de lengte.
  • Besmeer de ene helft met halvanaise en de andere helft met tartaar.
  • Beleg het stokbrood met sla, uitjes (van de tartaar), wortelrauwkost en plakjes ei.
  • Klap het stokbrood dicht en snijd het in 4 stukken.
  • Serveer deze gezonde tartaarbroodjes als een smakelijk gerecht voor een picknick.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte, fruitige witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past goed bij de frisse groenten en tartaar.

Voedingswaarden

Calories: 390 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 20 g | Vet: 12 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 4 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Brood / Broodjes / Vlees
Land van herkomst Nederland
Feestdagen etc Picknick