Stoofpot

Slowcooker Stoofpot met Sukadelapjes

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
stooftijd 2 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de marinade:

  • 1 kg sukadelapjes in blokjes gesneden
  • 2 wortels geschild en in plakjes gesneden
  • Groen van 1 bos selderij
  • 1 teen knoflook in plakjes gesneden
  • Rasp van 1 sinaasappel
  • ½ bosje peterselie grof gesneden
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes oregano
  • 2 takjes salie
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 laurierblad
  • 500 ml krachtige rode wijn
  • 2 eetlepels olijfolie

Voor de stoofpot:

  • 60 gram boter
  • 2 uien fijngesnipperd
  • 1 wortel geschild en in blokjes gesneden
  • 2 stengels bleekselderij in blokjes gesneden
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 2 kruidnagels
  • 3 eetlepels Amsterdamse uien
  • 1 kaneelstokje
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 plakjes ontbijtkoek in blokjes gesneden
  • 250 ml runderbouillon
  • 700 gram frieten
  • ½ bosje peterselie fijngesneden
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper

Instructies

Een dag van tevoren:

  • Meng het vlees in een kom met wortel, selderijgroen, knoflook, sinaasappelschil, kruiden, wijn en olijfolie.
  • Dek af en laat 12 uur marineren in de koelkast.

Op de dag zelf:

  • Verwarm de oven voor op 150 ℃.
  • Haal het vlees uit de marinade en dep het droog.
  • Zeef de marinade en zet apart.
  • Verhit een scheutje olijfolie en een klontje boter in een braadpan.
  • Bak het vlees in porties op hoog vuur bruin.
  • Voeg ui, wortel, bleekselderij, knoflook, kruidnagel, Amsterdamse uien, kaneelstokje en laurierblaadjes toe.
  • Verkruimel ontbijtkoek over het vlees en schenk de gezeefde marinade en bouillon erbij.
  • Het vlees moet net onder staan.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Leg de deksel op de pan en zet in de oven.
  • Laat 2,5 uur gaar stoven.
  • Schep tussentijds om en verwijder kaneelstokje, kruidnagels en laurierblaadjes wanneer het stoofvlees gaar is.
  • Bak de frieten op 180°C in een frituurpan tot ze goudbruin en krokant zijn.
  • Serveer het stoofvlees met frieten en garneer met peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een stevige rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 750 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 35 g | Vet: 45 g | Zout: 3 mg | Sugar: 15 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Rundvlees / Slowcooker / Stoofpot