Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 500 gram hertenstoofvlees in grove stukken gesneden
- 1 ui grof gesnipperd
- 25 gram boter
- 0,5 ltr wildbouillon of runderbouillon
- 1 glas rode wijn
- 2 laurierblaadjes
- 1 kruidnagel
- zout
- peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 100 gr.
- Verhit de boter in een braadpan.
- Braad het vlees aan alle kanten aan.
- Voeg op het laatst de ui toe en laat meebakken totdat deze glazig zie.
- Voeg de bouillon en de wijn toe.
- Steek de kruidnagel in een laurierblad.
- Voeg deze toe.
- Voeg wat zout en peper toe.
- Plaats de braadpan in de oven en laat deze zeker 3 uur stoven met deksel op de pan.
- Heb je geen oven zet hem dan op het kleinste pit op zo laag mogelijk vuur.
- Heb je een slowcooker zet hem dan minimaal 8 uur op low.
- Verdeel over de borden en geef er bv rodekool met aardappelpuree bij.
- Ik gaf er kastanjechampignons en aardappelpuree bij