Strikjeskrans met kip en vleesballetjes

      Reacties uitgeschakeld voor Strikjeskrans met kip en vleesballetjes

Strikjeskrans met kip en vleesballetjes

Recept afdrukken
Categoriemet gevogelte
KeukenItalië
porties4
AuteurAstrid Veltman

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pel de ui en snipper hem fijn.
  • Pel het teentje knoflook, pers het over de uisnippers uit en fruit deze even in een klontje boter.
  • Voeg er de mosterd, de tomatenpuree, de bruine suiker en de oregano aan toe.
  • Roer alles goed door elkaar en laat even uitzweten.
  • Voeg er vervolgens de witte wijn bij en laat ± 10 minuten zachtjes sudderen.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Kruid het kalfsgehakt met nootmuskaat, peper en zout en rol er kleine balletjes van.
  • Kook deze in de bouillon gaar.
  • Snijd de kipfilets in reepjes en bak deze onder voortdurend roeren in een klontje boter.
  • Voeg het kippevlees, samen met de balletjes, bij de saus en houd ze warm.
  • Breng in een kookpot ± 2 liter lichtgezouten water aan de kook, voeg er de olijfolie aan toe en kook de deegwaren in ± 6 minuten beetgaar.
  • Giet ze af en roer er een klontje boter door.
  • Leg op elk bord een krans van deegwaren en schep het vlees in het midden.
  • Was de lente-uitjes, snipper ze fijn en bestrooi het gerecht ermee.
  • Serveer dit gerecht met een glaasje Verdicchio di Jesu.