Stroopwafels

 

stroopwafel

Stroopwafels

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

voor de wafels:

  • 500 gram bloem
  • 250 gram gesmolten roomboter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 50 gram gist
  • een beetje lauwe melk
  • 1 ei

voor de vulling:

  • 500 gram stroop
  • 300 gram donkere basterdsuiker
  • 75 gram boter

Instructies

  • Het geheim van de stroopwafel valt in twee delen uiteen. De ene helft van het geheim is, dat u de wafels alleen warm kunt verwerken; anders breken ze. De andere helft is dat door de stroop boter en suiker moeten worden gewerkt,
  • waardoor de stroop nog stijver en nog kleveriger wordt.
  • Ook de bereiding bestaat uit twee delen: het bakken van de wafels en het maken van de vulling.
  • Maak van de wafelingrediënten een beslag. Laat u daarbij niet misleiden door het woord 'beslag', want het wordt een vrij stevige massa die u met de handen door elkaar zult moeten kneden.
  • Laat het deeg 3 kwartier rijzen, liefst op een vochtig-warme plaats.
  • Kneed het dan opnieuw en verdeel het vervolgens in balletjes ter grootte van een stevige knikker.
  • Bereid dan de vulling.
  • Verwarm de stroop en meng er de andere ingrediënten door.
  • Leg een balletje deeg in een wafelijzer en bak het aan beide kanten gaar.
  • Til de wafel met een mes uit het ijzer en snijd hem open als hij nog warm is (wacht u te lang, dan zal de wafel breken).
  • Besmeer de ene wafelhelft met de vulling en druk de andere helft erop.
  • Om te voorkomen dat u niet snel genoeg bent om de wafels open te snijden,
  • kunt u het bakken en opensnijden het beste met z'n tweeën doen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek