Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
voor de wafels:
- 500 gram bloem
- 250 gram gesmolten roomboter
- 150 gram witte basterdsuiker
- 50 gram gist
- een beetje lauwe melk
- 1 ei
voor de vulling:
- 500 gram stroop
- 300 gram donkere basterdsuiker
- 75 gram boter
Instructies
- Het geheim van de stroopwafel valt in twee delen uiteen. De ene helft van het geheim is, dat u de wafels alleen warm kunt verwerken; anders breken ze. De andere helft is dat door de stroop boter en suiker moeten worden gewerkt,
- waardoor de stroop nog stijver en nog kleveriger wordt.
- Ook de bereiding bestaat uit twee delen: het bakken van de wafels en het maken van de vulling.
- Maak van de wafelingrediënten een beslag. Laat u daarbij niet misleiden door het woord 'beslag', want het wordt een vrij stevige massa die u met de handen door elkaar zult moeten kneden.
- Laat het deeg 3 kwartier rijzen, liefst op een vochtig-warme plaats.
- Kneed het dan opnieuw en verdeel het vervolgens in balletjes ter grootte van een stevige knikker.
- Bereid dan de vulling.
- Verwarm de stroop en meng er de andere ingrediënten door.
- Leg een balletje deeg in een wafelijzer en bak het aan beide kanten gaar.
- Til de wafel met een mes uit het ijzer en snijd hem open als hij nog warm is (wacht u te lang, dan zal de wafel breken).
- Besmeer de ene wafelhelft met de vulling en druk de andere helft erop.
- Om te voorkomen dat u niet snel genoeg bent om de wafels open te snijden,
- kunt u het bakken en opensnijden het beste met z'n tweeën doen.