Suji karkarias

Gefrituurde griesmeelkoeken
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram griesmeel
  • 8 dl melk
  • 175 gram bruine basterdsuiker
  • 100 gram gesmolten ghee
  • 20 kardemompeulen
  • 10 kruidnagels
  • 30 gram gepelde en gehakte pistaches
  • 3-4 eieren
  • plantaardige olie om te frituren

Instructies

  • Doe het griesmeel in een kom en voeg langzaam en al roerend de melk toe,
  • zodat het niet klontert. Strooi de suiker erover, voeg de ghee toe en roer weer
  • tot een gladde massa is verkregen. Doe het mengsel in een grote pan met
  • dikke bodem en breng al roerend op een laag vuur aan de kook. Laat zacht
  • verder koken tot het de consistentie van hele dikke custard heeft. Neem dan
  • de pan van het vuur en laat het geheel afkoelen.
  • Stamp intussen de kardemoms en kruidnagels in een vijzel tot een tamelijk
  • grof poeder. Meng dit met de gehakte pistaches, maar maak ze niet fijner.
  • Breek de eieren een voor een boven de koude griespap en klop ze erdoor.
  • Bestrooi met het kruidenmengsel.
  • Verhit de olie in een diepe pan met dikke bodem zodanig, dat een lepeltje
  • mengsel erin direct gaat sissen en drijven. Test enkele malen of de
  • olietemperatuur goed is.
  • Laat dan dessertlepels van de pap in de olie vallen en frituur ze in porties
  • goudbruin.
  • Schep ze op met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Serveer ze iets warm of laat ze helemaal koud worden.
  • Noot: Griesmeel gemaakt van harde tarwe geeft deze koeken hun
  • karakteristieke, krokante textuur. Door hun combinatie van zoet en krokant
  • passen ze goed bij citroenthee. Ze blijven tot 1 week vers indien bewaard in
  • een luchtdichte pot.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek
Land van herkomst India