kipnuggets

Krokante Kipnuggets met Romige Zoete Aardappelpuree en Knapperige Groentechips

Porties: 4
Voorbereidingstijd 4 uur
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Groentechips:

  • 1 rode biet
  • 1 zoete aardappel
  • ½ winterwortel
  • 1 pastinaak
  • Olijfolie
  • Zout

Zoete aardappelpuree:

  • 4 zoete aardappels oranje
  • 1 citroen
  • Extra vierge olijfolie
  • Peper & zout
  • ½ bosje peterselie
  • Kipnuggets:
  • 1 liter zonnebloemolie
  • 200 gram bloem
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 3 kipfilets
  • 2 eieren
  • 200 gram cornflakes
  • Peper & zout

Instructies

  • Snijd de groenten met een mandoline in dunne plakken.
  • Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olijfolie en zout.
  • Laat ze 4 uur drogen in een gourmet-warmhoudlade of in de oven op 85°C.
  • Halveer de zoete aardappels en stoom ze met citroen in de magnetron.
  • Stamp ze fijn met olijfolie, peper, zout en citroensap.
  • Verhit zonnebloemolie in een pan tot 160°C.
  • Meng bloem met kerriepoeder, paprikapoeder, peper en zout.
  • Snijd de kipfilets in stukken, haal ze door de bloem, vervolgens door losgeklopt ei en tot slot door verkruimelde cornflakes.
  • Frituur de kipnuggets circa 5 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Serveer de zoete aardappelpuree op het bord, leg de kipnuggets erop en steek groentechips erin.
  • Garneer met fijngehakte peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Bereidingstips:

De groentechips kunnen een dag van tevoren worden gemaakt. Zorg ervoor dat de olie goed op temperatuur is voor het frituren van de kipnuggets voor een perfecte krokante textuur.

Wijnadvies:

Een frisse en fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht, omdat het de verschillende smaken in balans brengt.

Voedingswaarden

Calories: 590 kcal | koolhydraten: 61 g | Protein: 23 g | Vet: 30 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 8 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Kip